vad är en bimbolog?

Jag är din bimbolog på natten, på dagen, på bussen, varsom helst som tvivlet hoppar på dig. Vad är att vara människa? Hur nå varandet trots normerna? Hur nå glädjen utan egoism, utan ironi, utan falska förhoppningar och krånliga religioner, ritualer, terapier? Jag kan vägleda dig genom att ta fram din egen inre bimbo, den kraft som genom årtuseende missförståtts och missbrukats. Bimbon lever inom oss som en lekfull vän fylld av lust till livet, hon/han är din visa dåre. Ditt första steg mot ett nyansrikare varande.

lördag 11 oktober 2008

”Först kommer maten, sedan kommer moralen”

Bertol Brecht

?

Idag har jag ingen titel. Allt är skit. Har bara sovit tre timmar de senaste dagarna. Alla är upptagna. Helger är värst. Jag vill inte sova vart som helst. Vill att det ska vara tryggt. Och rent. Hatar studentlyor. Hur kan man flytta hemifrån och bli barn på nytt? Lyssnar på Janis Joplin från en korridor på Rackarberget, ”Freedom is another word for nothing left to loose”…. Tell me about it...
Hur funkar det med Uppsala Universitets visdomsord tatuerade ovanför ingången ”att tänka fritt är stort men att tänka rätt är större"? Allt är ismer. Tänk själv. Gör dina egna misstag. Och låt andra göra sina. Jag vill bara sova.