vad är en bimbolog?

Jag är din bimbolog på natten, på dagen, på bussen, varsom helst som tvivlet hoppar på dig. Vad är att vara människa? Hur nå varandet trots normerna? Hur nå glädjen utan egoism, utan ironi, utan falska förhoppningar och krånliga religioner, ritualer, terapier? Jag kan vägleda dig genom att ta fram din egen inre bimbo, den kraft som genom årtuseende missförståtts och missbrukats. Bimbon lever inom oss som en lekfull vän fylld av lust till livet, hon/han är din visa dåre. Ditt första steg mot ett nyansrikare varande.

söndag 28 juni 2009

varför jag skriver som tidvattnet

Ebb är den tidsperiod då havsvattnet drar sig tillbaka från kusten och vattennivån sjunker tills lågvatten uppnås. Därefter följer flod, då vattnet stiger tills högvatten uppnås, varefter förloppet upprepar sig.

Så är mina ord. De sköljer över mig efter en tid av vila. En tid av betänksamhet, av handlingslöshet, av bara vara.

Många har trott mig vara bipolär. Ingen har kunnat påvisa eller diagnostisera mig för det. Därför var jag tvungen att acceptera den jag var. Jag är normernas antites. Eller dess källa. Allt beror på var du befinner dig i relation till tidvattnet. Är du båten som vill i hamn? Eller sjöjunfrun på land?

Mina ord är sanden mellan hav och fastland.