vad är en bimbolog?

Jag är din bimbolog på natten, på dagen, på bussen, varsom helst som tvivlet hoppar på dig. Vad är att vara människa? Hur nå varandet trots normerna? Hur nå glädjen utan egoism, utan ironi, utan falska förhoppningar och krånliga religioner, ritualer, terapier? Jag kan vägleda dig genom att ta fram din egen inre bimbo, den kraft som genom årtuseende missförståtts och missbrukats. Bimbon lever inom oss som en lekfull vän fylld av lust till livet, hon/han är din visa dåre. Ditt första steg mot ett nyansrikare varande.

måndag 23 november 2009

Om varför jag inte är sexolog utan bimbolog


Jag har under de senaste månaderna rest landet runt och hjälpt par i nöd. Det har krävt hela mitt väsen och tid i anspråk och därför har jag inte kunnat vara närvarande i orden.

Nu har jag ägnat min tid åt att smälta alla intryck från resan mot väsens inre och har ett svar till dig Per, om varför jag inte kan eller bör utbilda mig till sexolog.
Det vore ungefär som att studera till ingenjör när man är färdig arkitekt och kan skapa hus. Sexualitet är ett tillstånd, inte bara en teknisk begrepp för för reproduktion.
Jag ser människan tvinga in sin lusta, den yttersta vägen till ljuset, det gudomliga, genom förnekelse, hämningar och våld. Vi är inte bara kemiska reaktioner eller biologiska behov, vi är skuggan av ett begrepp som mystiker kallar för Mästaren. Missförstå mig väl, religion är dogma och doktrin, mysticism är processen till frigörelse från det världsliga. Varken sekter, religioner eller ismer har svaret på vilka vi är och hur vi bör leva.

Som bimbolog är mitt jobb att frigöra ditt inre bimbo, den barnsliga, lustfyllda, utlevande sexuella varelse som vi har inom oss alla. När du öppnar dig för den sidan kommer du att upptäcka vilka outgrundliga resurser du har inom dig själv, att det är du som har svaren och att sexualiteten inte kan stängas in i normer fulla med skam och skuld.
Jag är ambidexter (tvåhänt), bisexuell och internationell. Vad mer kan man begära av någon för att bli vägledd genom sexualitetens laberynter.