vad är en bimbolog?

Jag är din bimbolog på natten, på dagen, på bussen, varsom helst som tvivlet hoppar på dig. Vad är att vara människa? Hur nå varandet trots normerna? Hur nå glädjen utan egoism, utan ironi, utan falska förhoppningar och krånliga religioner, ritualer, terapier? Jag kan vägleda dig genom att ta fram din egen inre bimbo, den kraft som genom årtuseende missförståtts och missbrukats. Bimbon lever inom oss som en lekfull vän fylld av lust till livet, hon/han är din visa dåre. Ditt första steg mot ett nyansrikare varande.

måndag 12 april 2010

NARCISSISM at The Church of gorgeousTaps and the Reality Show



The Church of gorgeousTaps and the Reality Show – 7-14 mars
artist Genevieve Belleveau (USA)




7-14 mars är Lilith Performance Studio the Church of gorgeousTaps and the Reality
Show – en verklighetsvisning, en vördnadsfull fristad, en performanceföreställning.
Konstnären Genevieve Belleveau har under de senaste åren skapat performance, musik och videos genom sitt alter ego gorgeousTaps. Arbetet har lett fram till the Church of gorgeousTaps and the Reality Show. Det är en performanceföreställning vars struktur är lånad från den traditionella lutherska gudstjänsten.

Genevieve använder sig av de teatrala spelregler som finns i kyrkans gudstjänster och bjuder hem nya och gamla vänner till att gemensamt forma mässor för att undersöka den kreativa kraften. Mässornas aktuella tematik hålls ihop av gorgeousTaps själv och byggs upp av en myriad av talanger och berättelser genom alla medium och uttryckssätt: en sång, en text, en fråga, en dans, ett videoklipp, en aria, en tanke, en bild, ett minne, ett kärleksbrev, ett bröllop, ett dop, en begravning eller en badrumssång. Mässorna är öppna för publik och ger utrymme att diskutera personliga åsikter, dogmer och frågeställningar.
Genevieves nya Malmövänner är med och bidrar till de nya mässorna som utgår från olika teman i följande ordning:Ironi (söndag 7 mars), Leda (måndag 8 mars), Berömmelse (tisdag 9 mars), Besatthet (onsdag 10 mars), Bekännelse (torsdag 11 mars), Narcissism (fredag 12 mars), Katharsis(lördag 13 mars), Uppenbarelse (söndag 14 mars).
Alla mässor är gratis men publiken ombeds ta med en specifik offergåva kopplat till
mässans tema.

dagens tema 2010-03-11: NARCISSISM

"Narcissim and self-deception are survival mechanism without wich many of us might just jump off a bridge"
Todd Solondz

Norma gav sin predikan som bimbolog









(Lilith Performance Studio är Europas första renodlade studio och arena för bildkonstperformance. Lilith Performance Studio skapar nya storskaliga performanceverk från idé till presentation genom att bjuda in bildkonstnärer för att på plats förverkliga performance i ett nära samarbete med studion.
För mer information: info@lilithperformancestudio.com Tel: +46 40 78 99 7
www.lilithperformancestudio.com)

Inga kommentarer: